Monday, October 19, 2009

harapan dan doa buat Nur Fatimah

bismillah walhamdulillah. .


menitipkan khabaran dari shbt..

kondisi terbaru adik nur fatimah..

masih lemah.. belum dpt keputusan sepenuhnye dari doktor..


mohon rafakkan bersama munajat buat adik nur fatimah + berserta ummi..abiye. .

serta seluruh keluarganya. . diberikan kekuatan.. ketabahan..kecekala n dlm menempuh ujianNya..


moga adik kecil nur fatimah dpt kembali menyambung wasilah umi wa abinye..

sama-sama panjatkan doa & solat hajat ...agar dimudhkan segala kembara hidup mereka..

syafakillah buat adik nur fatimah..

-simple shida ( Ketua Unit 3N Nisa' Serdang)


sedikit coretan dri sdri Nor Aziah Talibin, timbalan pengarah Nisa' Serdang yang telah menziarahi Nur Fatimah baru2 ini.

Hanya kepada Allah aku mengadukan kesusahan dan kesedihanku" (12:86)

Semalam baru berkesempatan melawat NurFatimah di ICU Putrajaya. Melihat NurFatimah bersabung nyawa di atas katil terasa sangat menyayat. Baru 3 bulan yang lalu menjemput NurFatimah dan mamanya di Hospital anNur. Tapi pertemuan semalam bukan pertemuan yang pernah diharapkan. Pertemuan tanpa balasan, pertemuan tanpa pamitan.

Raut wajah mama NurFatimah serasa tidak sanggup untuk ditatap. Walaupun ketenangan yang dipamirkan namun hanya Dia yang tahu gelojak rasa seorang ibu yang mengandung dan melahirkan. NurFatimah yang keletah 3 bulan lalu kini terkedang atas katil hospital. Mama NurFatimah sangat tabah. Begitu juga babanya. Terdetik ayat terakhir dalam surah al-Baqarah " Allah tidak akan membebani seseorang melainkan sesuai dengan keupayaannya" . Semoga kesabaran dan ketabahan terus menjadi pendamping keduanya.

Walaupun NurFatimah tidak bereaksi dan hanya alunan turun naik dadanya menemani lawatanku semalam, aku kagum dengan si kecil ini. Betapa dia amat tabah menjalani ujian yang diberi. Sudah masuk lima hari dia di situ. Terima kasih NurFatimah kerana mengajar aku erti ketabahan. Betapa luasnya lautan hati keluargamu dalam mendepani ujian ini. Sedang hatiku hanya sebesar gelas saja dalam menghadapi dugaan hidup.

Cepat lemah, cepat mengalah. Memalukan, amat memalukan. Dan andainya aku yang berada di tempatmu, apakah persediaanku mengenai hari yang diulang sebut dalam kalamNya? Di manakah pengakhiran penghidupanku yang kekal kelak? “ dan nikmat Tuhan yang manakah yang kamu dustakan?” berulang-ulang bermain di minda. Maka rebutlah 5 perkara sebelum datang 5 perkara itu kutitipkan buat semua pembaca. Sesungguhnya pertemuan kita kali ini NurFatimah tetap memberi makna walau cahaya matamu tak bisa kutatap kali ini.

Hanya doa mampu kupanjatkan demi yang terbaik buatmu kerana Dia yang Maha Mengetahui. Terima kasih NurFatimah meminjamkan ketabahan dan penghargaan terutama buat mamamu yang sentiasa tenang dan tabah.

p/s: Nur Fatimah, anakanda kepada Ustaz Ramadhan Fitri Elias dan ustazah Khadijah Ismail. Ustazah Khadijah merupakan naqibah Nisa'.  Ujian yang menimpa bayi kecil ini masih belum diketahui puncanya yang sebenar. apepun, bersama kita doakan agar permata hati kedua-dua pejuang Islam ini akan sembuh sepeeri sediakala dan kembali ceria melihat dunia. amin ya Rabb~Utk mengetahui kisah sebenar dan  perkembangan Nur Fatimah bolehlah melawat blog sahabat2 baik Ustazah Khadijah iaitu  Ukhti Najibah dan Ukhti Mastura.

No comments: