Tuesday, April 05, 2011

Ziarah NISA : Saida Farhana Sarkam Selamat Pulang ke Rumah

Kes kemalangan sahabat NISA, Saida Farhana Sarkam di Johor pada 13 Mac 2011 semasa pulang dari menghadiri majlis perkahwinan kakaknya amatlah mengejutkan sahabat-sahabat NISA Serdang.

Beliau yang cedera telah selamat menjalani pembedahan memasukkan besi di kaki kirinya pada hari Rabu, 30 Mac 2011 lalu.

Rombongan dari NISA Serdang untuk menziarahi sahabat telah diaturkan pada hari Ahad, 3 April 2011. Huda Sakinah, Nabilah dan Miza telah bertolak dari Bangi pada pukul 9.05 pagi dan selamat sampai di rumah Saida pada jam 12.30 tengahari.

Saida baru sahaja sehari pulang ke rumah setelah hampir 3 minggu berada di Hospital Batu Pahat. Pengalaman terlibat dalam kemalangan bersama ahli keluarga lain serta pembedahan memasukkan besi di paha kiri turut dikongsi bersama sahabat-sahabat yang datang menziarah.

Walaupun sedikit keletihan, dan berasa pening akibat duduk lama di sofa, Saida tidak lokek bergurau dan bersembang melayani tetamu. Kami sempat makan tengahari bersama Saida sebelum Saida meminta izin untuk berehat di bilik kerana berasa sakit di kepala.

Balutan dari pembedahan akan dibiarkan sehingga 16 April untuk dibuka. Sahabat-sahabat NISA mendoakan Saida cepat sembuh dan kembali ke Bangi untuk bersama-sama kami di sini. Semangat Saida yang berkobar-kobar sentiasa terngiang-ngiang di fikiran sahabat-sahabat di sini dan gurau sendanya sentiasa dirindui.

Selamat beristirehat. Semoga kesempatan yang Allah beri ini, memberi kekuatan  dan impak terbaru untuk kembali menyambung perjuangan di sini. 

UKS sepi tanpamu... *Adikmu Aisyah, yang kata hehehe*

3 comments:

MamaNasih said...

Moga Saida cepat sembuh...
Yeargh!!! Hidup perlu diteruskan! Saida boleh!
p/s: Saida mmg semangat, dalam meting or program dia memang nak bentang first sokmo. hehe... Amad rindu kat acik Saida...

Zinnirah Al Jannah (".) said...

Syafakillah ukhti Saida~

Tak tahu pun Kak Saida accident. Huhu...

puteri semut yang pemalu tapi comel (*_^)/ said...

said misssssssss u ...semoga cepat sembuh ye... love u sis!